De Heus kiest voor Power-BI

Met Power-BI, geïmplementeerd door VAA, heeft De Heus altijd en overal toegang tot gewenste en benodigde inzichten

De Heus, een internationaal opererende onderneming met als kernactiviteit de productie en vermarkten van hoogwaardige diervoeders, maakt gebruik van rapportage-tooling om de logistieke prestaties van haar wagenpark te kunnen monitoren. De huidige rapportage-tool bleek moeilijk onderhoudbaar en gaf niet de gewenste inzichten.

Op zoek naar een alternatief is De Heus uitgekomen bij Microsoft Power-BI. Dit is een interactieve tool voor het visualiseren van data met als doel business intelligence beschikbaar te maken voor de eindgebruiker. De Heus is erg te spreken over de mogelijkheden van deze tool en heeft VAA gevraagd de wensen met betrekking tot rapportages te realiseren middels Power-BI. Er is gekozen voor Power-BI corporate standaard, waarbij diverse gegevensbronnen laagdrempelig ingelezen kunnen worden en waarover eenvoudig rapportages gegenereerd kunnen worden.

Het ontwerp- en implementatieproces is volgens de Agile methodiek aangepakt, waarbij ontwikkelaars en analisten van VAA in interactieve sessies samen met specialisten en materiedeskundigen van De Heus hebben toegewerkt naar het gewenste resultaat. De Heus heeft aangegeven over welke Key Performance Indicators (KPI's) zij rapportages willen hebben. Op basis van deze informatie zijn de eerste schermen ontworpen, zijn de benodigde gegevens verzameld, gestructureerd én zijn de definities van de kengetallen aangescherpt.

Het resultaat van dit proces is een dashboard waarin de belangrijkste logistieke KPI’s worden weergegeven en de prestaties vanaf januari 2019 ook daadwerkelijk zichtbaar gemaakt kunnen worden. De afdeling Transport en Logistiek van De Heus gebruikt de tool voor interne sturing en rapportages met betrekking tot logistieke prestaties aan het management.

Het project is nog niet afgerond. Een automatische koppeling met bronsystemen van De Heus wordt op dit moment gerealiseerd en het operationeel beheer van de tool wordt door specialisten van VAA samen met de IT-afdeling van De Heus ingeregeld. Tevens heeft De Heus de wens om nog meer kengetallen te ontsluiten, waardoor Power-BI breder in de organisatie ingezet kan worden en ook andere afdelingen de voordelen hiervan kunnen gaan benutten.

Weten hoe Power-BI u verder kan helpen? Wij denken graag samen met u na over de mogelijkheden!

Neem contact met ons op

Cases

Benieuwd wat we nog meer hebben mogen realiseren?

VAA en FoodInsights bundelen krachten

Blockchain: van wantrouwen naar vertrouwen…

Lees meer

Snel en zorgvuldig dataverkeer helpt de hele keten vooruit

In de moderne land- en tuinbouw zijn data van steeds groter belang. Behalve de verplichte registraties voor overheden en handelspartners, draagt de verzameling van teeltgegevens ook bij aan een adequate…

Lees meer

Benieuwd wat we nog meer hebben mogen realiseren?

Cases

Samen verder denken in mogelijkheden, of klaar om uw data te ontsluiten?

Neem contact op