GreenlinQdata werkt aan digitale milieuregistratie voor Royal Flora Holland

GreenlinQdata heeft samen met GlobalGAP gewerkt aan een complete oplossing voor Nederland en een aantal andere Europese landen.

Bloemenkwekers hebben de wettelijke verplichting om bij te houden welke gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen zij gebruiken. Daarnaast moeten ook het energie en waterverbruik bij instanties bekend zijn.

Kwekers die leveren aan Royal FloraHolland moeten vanaf 31 december 2020 deze gegevens 'uniform en digitaal' aanleveren. Dit onder andere in het kader van het voldoen aan verplichtingen zoals die vastgelegd zijn in de standaard Floriculture Sustainability Initiative.

GreenlinQdata heeft samen met GlobalGAP gewerkt aan een complete oplossing voor Nederland en een aantal andere Europese landen. Vervolgens heeft GreenlinQdata opdracht gegeven aan VAA, samen met VAARD, om een registratiepakket en uitwisselplatform te ontwikkelen dat voldoet aan de eisen van Royal FloraHolland en FSI2020.

GlobalGAP voldoet

Een jaar later, dus per 31 december 2021, volgt de verplichte certificering (t.o.v. de verplichte registratie eind dit jaar). Tegen die tijd hoopt GlobalGAP ook een oplossing voor de gevraagde milieucertificering te hebben. Het huidige GlobalGAP certificaat is gericht op het aantonen van een 'verantwoorde' productie (Good Agricultural Practices). Het is daardoor nu nog géén milieucertificaat. Maar dat gaat dus veranderen doordat de milieu-eisen worden aangescherpt.

Daarnaast komt Global met een apart milieuprogramma. Wanneer dat zo ver is, biedt GlobalGAP samen met GreenlinQdata een complete oplossing voor digitale milieuregistratie en milieucertificering. Ook voor kwekers in Duitsland, België, Italië en Spanje is onze verwachting, dat GreenlinQdata en GlobalGAP binnenkort een oplossing bekend maken. De tool wordt vertaald en gekoppeld aan de land-specifieke databases van gewasbeschermingsmiddelen.

In de komende periode gaat VAARD samen met GreenlinQdata de nieuwe functionaliteit vormgeven op het OutSystems platform.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp of over GreenlinQdata? Neem dan contact op met VAA.

Samen verder denken in mogelijkheden, of klaar om uw data te ontsluiten?

Neem contact op
Neem contact op
Back to top