Herenboeren Community Based software

Elke week verse groenten van het seizoen, lekker fruit, eitjes en (voor wie wil) heerlijk vlees en lekkere vleeswaren. En dat ‘gewoon’ van je éigen boerderij, verzorgd door je éigen boer.

Herenboeren weten dat het kan, en hoe het voelt. Als huishouden investeer je eenmalig in je lidmaatschap. Verder delen de Herenboeren alle kosten die nodig zijn om hun bedrijf te laten draaien. Hoeveel precies, daarover besluiten ze samen, maar een tientje per persoon per week is een aardig richtbedrag.

 

In de afgelopen jaren heeft VAA voor Herenboeren een community applicatie ontwikkeld. Leden van de Herenboeren community worden met deze applicatie geïnformeerd over het oogsten en afhalen van producten van de Herenboerderij. In Nederland zie je steeds meer Herenboerderijen ontstaan.

VAA en Herenboeren hebben een model ontwikkeld waarbij de leden van de communities een actieve rol krijgen bij de totstandkoming van nieuwe software. Zo is er een IT community opgezet waarbij Herenboeren aan VAA heeft gevraagd de regie op de ontwikkeling van het datagedreven platform van de toekomst op zich te nemen. Net als de Herenboeren zelf kenmerkt dit platform zich door een open omgeving waarin maximaal kennis wordt gedeeld en waarbij de leden zelf richting geven aan de keuzes die gemaakt worden in de softwareontwikkeling.

Op deze manier worden de communities sturend in de tools die ze nodig hebben en hebben ze het voordeel dat op basis van standaarden kennis uitgewisseld wordt zodat ze van elkaar leren.

Bent u ook op zoek naar software die ondersteuning biedt bij de samenwerking met uw relaties? Neem contact op met VAA voor een vrijblijvend gesprek.

Samen verder denken in mogelijkheden, of klaar om uw data te ontsluiten?

Neem contact op
Neem contact op
Back to top