Powering Progress: snelle software geeft tevreden klanten

VAA heeft in opdracht van De Heus de digitale klantomgeving MijnDeHeus ontwikkeld. Met MijnDeHeus kunnen klanten van De Heus 24/7 bestellingen plaatsen, facturen opvragen en meer.

MijnDeHeus kan op elk apparaat met een webbrowser worden gebruikt. De schermen passen zich automatisch aan de omvang van het apparaat aan. Klanten die liever gebruik maken van een app, kunnen de MijnDeHeus-app downloaden via de Apple- of Google Play store.

 

Responsive web toepassing Agri Food

MijnDeHeus maakt intensief gebruik van gegevens die afkomstig zijn uit de administratieve systemen van De Heus, waaronder de AS400. Denk daarbij aan het productassortiment, historische leveringen of facturen. Tijdens de interacties met deze systemen treden ongewenste vertragingen op.

De Heus heeft VAA gevraagd om mee te denken bij het oplossen van dit probleem. Recentelijk heeft De Heus VAA de opdracht gegund om de klantervaring te verbeteren en de vertragingen weg te nemen.

VAA gaat in samenwerking met De Heus een ander techniek inzetten voor het ophalen van de gegevens waarmee de snelheidsverbetering wordt gerealiseerd. De Heus is haar klanten daarmee nóg beter van dienst. Dat levert tevredener klanten op en past bij de ambitie die De Heus zichzelf stelt: Powering progress!

Wilt u ook tevreden klanten en snelle software? Neem contact op met VAA voor een vrijblijvend gesprek.

Samen verder denken in mogelijkheden, of klaar om uw data te ontsluiten?

Neem contact op
Neem contact op
Back to top