VAA Data Works en BIF investeren in ICT en Data Science voor Agri & Food

VAA Data Works (VAA), dé specialist in het ontwikkelen van ICT en Data Science oplossingen voor Agri en Food en BIF (Bossche Investeringsfonds) slaan de handen in één. Met de eveneens toetredend technisch directeur Will Kroot is de weg geplaveid voor een duurzame toekomst vol innovatieve oplossingen.

VAA is de verbindende factor op het gebied van data toepassingen ten behoeve van onder andere duurzaamheid en voedselveiligheid, bedrijfscontinuïteit, ketentransparantie en administratieve lastenverlichting. Met een sterk gegroeid aantal mensen wordt dagelijks gewerkt aan het ontsluiten en bewerken van data. Een voorbeeld is het in beeld brengen van voedselketens, wat leidt tot inzicht in keteninformatie bij het scannen van een product in de supermarkt. BIF neemt een minderheidsbelang in de onderneming, die met de investering verder kan bouwen aan innovatieve oplossingen op het gebied van onder andere data science en blockchain. Gemeente ’s-Hertogenbosch, één van de 7 investeerders van BIF zet al jaren vol in op zowel Data, ICT als Agri en Food. Arjen Heeres, oprichter van het Bossche ICT-bedrijf Quintiq en nu één van de private investeerders van BIF, gaat de ondernemers, als onderdeel van de participatie, coachen bij het verwezenlijken van de groeiambities.

Will Kroot: “We hebben duidelijke en ambitieuze groeidoelstellingen geformuleerd. De klimaatdoelen en voedseltransitie zorgen voor een groeiende behoefte aan data toepassingen en samenwerking tussen ketenpartijen. Door samen met onze klanten innovatieve toepassingen te ontwikkelen geven we invulling aan deze behoefte.” Tevens ziet VAA een belangrijke uitdaging in het tackelen van de stikstofproblematiek. Oprichter Corné van Aaken blijft voorlopig aan boord als algemeen directeur: “Het gevoel bij BIF was direct goed.”


Foto door: John van Hamond
v.l.n.r. Corné van Aaken, Arjen Heeres en Will Kroot

Over VAA

VAA is opgericht door Corne van Aaken. In de afgelopen jaren heeft VAA met name in de Agri en Food markt een enorme ontwikkeling doorgemaakt als onafhankelijke ICT service provider. VAA legt verbindingen tussen bedrijven en organisaties en geeft met innovatieve ICT oplossingen invulling aan tal van probleem- en vraagstellingen.

Over BIF

Zes private investeerders, allen succesvol ondernemer, zetten hun kapitaal, kennis en netwerk in voor veelbelovende en groeiende bedrijven in de regio Noordoost Brabant. Het Bossche Investeringsfonds heeft een omvang van € 14 miljoen en is gefinancierd door de private investeerders en de Gemeente ‘s-Hertogenbosch. BIF heeft een duidelijke lange termijn focus en helpt ondernemers actief in realiseren van hun groeiambities.

Uitgebreidere quote van Will Kroot.

“De klimaatdoelstellingen en voedseltransitie brengen uitdagingen met zich mee. Dit gaat zeker in de Agri en Food wereld leiden tot zowel maatschappelijk als bedrijfsmatig disruptieve veranderingen. Bedrijven die in staat zijn om invulling te geven aan deze noodzakelijke veranderingen gaan het verschil maken. Data speelt hierbij een cruciale en onderscheidende rol. Data beschikbaar krijgen, data analyseren en modelleren en daarmee business toepassingen realiseren zijn essentieel om deze uitdagingen succesvol aan te gaan. VAA Data Works is hier klaar voor. We hebben de kennis, kunde en producten om bedrijven hiermee verder te helpen en het verschil te maken. VAA ontwikkelt ICT en data science oplossingen voor onze klanten die verder kijken dan morgen.”

Samen verder denken in mogelijkheden, of klaar om uw data te ontsluiten?

Neem contact op
Neem contact op
Back to top