Brabants Bodem en VAA DataWorks gaan samen werken aan biodiversiteit

Samen zetten we de schouders eronder om een agrarische sector achter te laten waar de komende generaties trots op mogen zijn! VAA DataWorks en Brabants Bodem in gezamenlijk initiatief van Van Gogh Nationaal Park i.o. zetten samen de eerste stappen met de Brabantse Biodiversiteitmonitor Melkveehouderij (BBM). Het Ministerie van LNV, provincie Noord-Brabant, ZLTO, Brabantse Milieufederatie, Waterschap De Dommel, Rabobank en Brabants Landschap werken allemaal samen in dit initiatief. VAA Data Works ontwikkelt binnen dit project de BBM Module Praktijkscan. Een mooi instrument om boeren te belonen voor hun biodiversiteitsprestaties!

De module verwerkt de bedrijfsgegevens van de melkveehouder wat resulteert in 13 biodiversiteits-indicatoren. Per indicator kan de melkveehouder een score krijgen, afhankelijk van de kaders per indicator. Tevens biedt de module ook overzichten voor de agrarisch ondernemers en voor de Agrarische Collectieven die de uitbetaling verzorgen. De module berekent één keer per jaar de totaal behaalde punten en de beloning die daar tegenover staat op basis van de scores van de KPI’s van de ondernemers. Denk hierbij aan het verlagen van stikstof- en broeikasgasuitstoot, het verhogen van het aandeel kruidrijk grasland en inspanningen voor (agrarisch) natuurbeheer. Hoe hoger de bijdrage aan biodiversiteit, hoe hoger de beloning die melkveehouders ontvangen

In de komende 3 jaar gaat de BBM Module Praktijkscan j naar verwachting door ruim 600 Brabantse melkveehouders gebruikt worden. Er is inmiddels al een eerste groep van 50 gestart met de pilot, en breidt nu uit naar 200 gebruikers. VAA Data Works kijkt uit naar het samenwerken met de betrokken partijen om de biodiversiteit te vergroten en de melkveehouders te belonen voor hun bijdrage hieraan.

 

 

Heb je nog vragen?

Laat je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op!

Brabants Bodem en VAA DataWorks gaan samen werken aan biodiversiteit

Voor meer informatie neem contact op met

René
René
Commercieel Relatiebeheerder

Samen verder denken in mogelijkheden, of klaar om uw data te ontsluiten?

Neem contact op
Neem contact op
Back to top