Graslandgebruikskalender wordt digitaal: met eigen data, ruwvoederwinning optimaliseren

Bedrijven die hun ruwvoerderwinning op orde hebben behalen een hoger bedrijfsresultaat. Door gericht te bemesten en op het juiste moment te oogsten win je meer voer van een betere kwaliteit. Dit heeft de potentie om te leiden tot lagere kosten voor de aankoop van voer en bijproducten.

Optimaliseren van je ruwvoederwinning is gemakkelijker met inzicht in jouw bedrijf en de data die er ontstaat, hiervoor is de Digitale Graslandgebruikskalender (DGGK) een handvat. Maak hierin eenvoudig een bemestingsplan en registreer vervolgens je activiteiten. Zo krijg jij een totaaloverzicht op perceel niveau én bewaar je alle informatie over de ruwvoerderwinning overzichtelijk op één plek in de DGGK. Zo weet je altijd en overal wat je waar wilt bemesten, welk gebruik je in gedachten had en hoeveel dierlijke mest en kunstmest je elk perceel wil geven en al hebt gegeven. Dit uit zich in totaaloverzichten op bedrijfs- én perceel niveau. Werkzaamheden en activiteiten kun je inzien en registreren, waar je maar wilt.

De data in de DGGK is en blijft van jou. Jij bepaalt wie er toegang toe heeft. De DGGK-data kan gekoppeld worden aan andere tools of bedrijfsmanagementsystemen. En mocht je op termijn de DGGK niet meer gebruiken, dan blijft je data altijd in een bruikbare vorm voor jou beschikbaar. Deze kan je dan weer inlezen in een ander systeem.

Meer weten?

Neem deel aan de FarmHackNL leergang over de Digitale Graslandgebruikskalender op 25 januari om 13.00 uur. In dit webinar wordt uitgelegd wat je als melkveehouder met de tool kan en hoe deze werkt. Deelnemers krijgen vervolgens een eigen tijdelijke account en kunnen vrijblijvend zelf de mogelijkheden van de tool te verkennen.
In een vervolg webinar op 2 februari (ook om 13.00 uur) wordt ingegaan op de richting waarin de tool doorontwikkeld wordt en worden de ervaringen van de deelnemers besproken.

Meld je aan op: https://mailchi.mp/40d9dc576d18/inschrijven-leergang-data-en-technologie

FarmHackNL ondersteunt de stichting Boer&Data.

Voor meer informatie neem contact op met

Annemarie de Ceuster
Annemarie de Ceuster
Commercieel Relatiebeheerder

Samen verder denken in mogelijkheden, of klaar om uw data te ontsluiten?

Neem contact op
Neem contact op
Back to top