Heldere en actuele benchmarking voor Cumela

Vernieuwen van een succesvolle applicatie voor Cumela zorgt voor heldere en actuele benchmarks

Cumela is een brancheorganisatie voor ondernemers in groen, grond en infra. Nederland telt ruim 3.000 cumelabedrijven met 30.000 betrokken vakmensen. Cumela informeert, verbindt, ontzorgt en ondersteunt cumelabedrijven en zorgt voor een gezonde sector, nu en in de toekomst.

Cumela maakt, voor benchmarking doeleinden, gebruik van een applicatie genaamd Cumela Kompas Analyse. Deze applicatie heeft in de loop der jaren een flinke hoeveelheid data verzameld van deelnemende bedrijven. Met behulp van deze data worden rapportages, op basis van kengetallen zoals kostenverhoudingen en rentabiliteit, gemaakt die de gesteldheid van een bedrijf weergeeft. Nog belangrijker voor een bedrijf is bedrijfsvergelijking. Een bedrijf wordt, gebruik makend van kengetallen, vergeleken met andere vergelijkbare bedrijven.

Om voorbereid te zijn op de toekomst en in staat te zijn om nieuwe functionaliteiten toe te voegen, zijn de applicatie en de bijbehorende rapportages vernieuwd. De vernieuwing van de applicatie is tweeledig. Enerzijds het nieuw opzetten van de applicatie en anderzijds het vernieuwen van de rapportages.

Voor het nieuw opzetten van de applicatie is gekozen voor BizView. Het voordeel hiervan is dat een groot aantal basiszaken niet meer ontwikkeld hoeven te worden omdat deze standaard reeds aanwezig zijn. De werkzaamheden bestonden uit de implementatie van BizView, het realiseren van een koppeling met het aanwezige CRM pakket, de conversie van de historische data en de ondersteuning en training van de key-users van Cumela op het gebied van het inregelen van kengetallen, metadata en rekenregels.

Voor het vernieuwen van de rapportages zijn prototypes gemaakt met daarin verschillende keuzes voor lay-out en functionaliteit. Op basis van deze prototypes is een keuze gemaakt en zijn de vernieuwde rapportages ontwikkeld met een aantal nieuwe functionaliteiten, waaronder een visuele weergave van drie uitspringers in positieve- en negatieve zin op basis van het gemiddelde van een gekozen kengetal of een combinatie van kengetallen. Dit gemiddelde is gebaseerd op cijfers van vergelijkbare bedrijven en kan aanleiding zijn voor de ondernemer om contact op te nemen met Cumela om zich verder te laten adviseren.

Het opzetten van de omgeving is door VAA verzorgd en het inregelen van de  kengetallen, de metadata en de rekenregels is door de key-users uitgevoerd. Uiteraard zijn er legio mogelijkheden voor verdere uitbreiding van de applicatie waarbij gedacht kan worden aan de mogelijkheid voor ondernemers om zelf rapportages te maken of het koppelen met pakketten van andere organisaties om de benodigde data automatisch binnen te halen.

 

 

Weten hoe benchmarking u verder kan helpen? Wij denken graag samen met u na over de mogelijkheden! 

Laat je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op!

Heldere en actuele benchmarking voor Cumela

Neem contact op met één van onze adviseurs

René
René
Commercieel Relatiebeheerder

Werkgebied

Benchmarking en Business Intelligence

We ontwerpen, bouwen en onderhouden benchmarking en business intelligence programma's die door hun modulariteit altijd naadloos aansluiten op uw bedrijfsvoering.

Meer informatie

Onze oplossingen

VAA Benchmarking

Analyseren en vergelijken van data was nog nooit zo gemakkelijk als met onze BizView benchmark oplossing. BizView is een halffabricaat dat door VAA is ontwikkeld en door veel van onze klanten wordt gebruikt voor het ontsluiten van data bronnen, berekenen van specifieke kengetallen en het visualiseren in webrapportages.

Meer informatie

Samen verder denken in mogelijkheden, of klaar om uw data te ontsluiten?

Neem contact op
Neem contact op
Back to top