Eenvoudige teeltregistratie met GQ-data

GreenlinQdata start met een eenvoudige en toegankelijke toepassing waarmee telers (akkerbouw, fruitteelt, glastuinbouw) teeltregistratie kunnen uitvoeren, te beginnen met gewasbescherming

GreenlinQdata adviseert, ondersteunt en ontwikkelt, sinds 2014, nieuwe technische oplossingen voor telers in land- en tuinbouw. GreenlinQdata is in 2014 ontstaan als voortzetting van een aantal digitale diensten van LTO Groeiservice. De ambitie van GreenlinQdata is om, in samenwerking met haar aandeelhouders LTO Bedrijven en VAA, telers te ondersteunen in het verzamelen van data op het primaire bedrijf middels praktische en slimme softwaretoepassingen en het op een eenvoudige manier uitwisselen van data in de keten.

Met gewasbescherming als basis wordt gewerkt aan een toepassing om steeds meer verschillende data eenvoudig vast te kunnen leggen. Denk bijvoorbeeld aan mest-, energie- en waterverbruik, maar ook aan certificaten, GLN’s, teeltlocaties en voorraden.

Uniek aan de gedachte achter de toepassing is dat de informatie die de teler registreert, waarde toevoegt aan het product. Immers, tegenwoordig is informatie over de wijze waarop voedingsmiddelen tot stand komen steeds belangrijker. Die data weet GreenlinQdata namens de ondernemer daadwerkelijk te verkopen en op die wijze kan de toepassing gratis worden aangeboden.

Omdat er snel resultaat gewenst was én steeds nieuwe modules toegevoegd zullen worden, is gekozen om middels OutSystems te werken. Een low-code platform waarmee 4 tot 8 keer sneller ontwikkeld wordt ten opzichte van de traditionele wijze van softwareontwikkeling.

De oplossing, GQ-data, draait in productie. Het betreft een mobile-responsive App die door steeds meer telers wordt ontdekt en ingezet. De doorontwikkelingen zijn een continu proces, waarbij GreenlinQdata in overleg met gebruikers bepaalt welke nieuwe features de meeste waarde toevoegen. VAA ondersteunt hierin en heeft contact met zowel de klant als de eindgebruiker.

 

 

 

Weten wat OutSystems jouw organisatie kan bieden? Wij denken graag samen met je na over de mogelijkheden!

Laat je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op!

Eenvoudige teeltregistratie met GQ-data

Werkgebied

Platformen en portalen

We ontwikkelen gebruiksvriendelijke portalen en efficiënte platformen voor onder andere zakelijke dienstverlening en digitale handel.

Meer informatie

Onze oplossingen

VAA Applicatieplatformen

Met onze schaalbare en modulaire platformoplossing is er altijd een manier om data voor u te laten werken!

Meer informatie

Samen verder denken in mogelijkheden, of klaar om uw data te ontsluiten?

Neem contact op
Neem contact op
Back to top