+31 73 523 32 32

info@vaa.com

a
VAA - Data Works
a
M

+31 73 523 32 32

info@vaa.com

REFERENTIE

AgroEnergy: Telers besparen geld en tijd met BiedOptimaal

AgroEnergy:

Telers besparen geld en tijd met BiedOptimaal

Nederlandse tuinders zijn pioniers in het slim omgaan met energie. Met BiedOptimaal biedt AgroEnergy telers de mogelijkheid om slimmer energie te verhandelen en daarmee geld en tijd te besparen.

Renee
Inhoudsopgave

AgroEnergy

AgroEnergy

Elke ochtend schatten telers de energiebehoefte van hun kassen in voor morgen. Aan de hand van deze inschattingen worden biedingen gedaan op de APX-markt. De prijzen op de APX-markt laten zich lastig voorspellen, net als het weer en andere parameters die van invloed zijn op goed energiemanagement door de teler. Het niet optimaal sturen van energiebeheer kost tijd, geld en energie.

Met BiedOptimaal biedt AgroEnergy telers de mogelijkheid om energiebeheer geautomatiseerd te optimaliseren. De teler krijgt een voorstel met APX-biedingen voor de komende 4 dagen gepresenteerd. Dit voorstel is het resultaat van een slim Data Science model dat rekening houdt met het energieverbruik, de  energiestrategie, de weersvoorspellingen en de prijsontwikkelingen op de markt. De teler kan zelf het geoptimaliseerde voorstel nog wijzigen of op de automatische piloot doorzetten naar posities op de APX-markt.

Bij 5 hectare en 2,5 MWe met 2 Warmte Kracht Koppelingen bespaart de teler zo al 20 minuten per dag en gemiddeld €1.500 per maand.

Dankzij de inzet van BiedOptimaal en de energiespecialisten van AgroEnery wordt optimale ondersteuning geboden aan de primaire bedrijfsvoering van telers.

Factsheet: 10 veelgestelde vragen over data-integratie en uitwisseling in de keten

Bedrijven in de agri- en foodsector streven naar waardevermeerdering van hun eigen data door interne analyses en het gebruik van externe ketendata, wat uitdagingen met zich meebrengt. In deze factsheet lees je de 10 meest gestelde vragen.

VAA Solutions Framework

Het Solutions Framework is de ruggengraat van onze data-oplossingen, die cohesie brengt en processen afstemt met standaard componenten.

Werkwijze

Bij VAA Data Works staan we bekend om onze passie voor innovatie en het vormgeven van de toekomst van data-oplossingen in de agrifoodsector.

Grip op duurzaamheid

Benieuwd hoe je jouw agri-food organisatie in de toekomst duurzaam maakt? Waar begin je en welke partijen in de keten heb je hiervoor nodig?