+31 73 523 32 32

info@vaa.com

a
VAA - Data Works
a
M

+31 73 523 32 32

info@vaa.com

REFERENTIE

Optimale plaatsing van bijenkasten bepalen met BeeSpot

Optimale plaatsing van bijenkasten bepalen met BeeSpot

Waar kun je het beste je bijenkast plaatsen? Welke omgevingsfactoren zijn van invloed op de plaatsing van je bijenkast. Hoe kan deze informatie worden vertaald in een hulpmiddel dat je helpt in het bepalen van de meest optimale plaatsing?

Bij

Dit zijn vragen waar we ons mee bezighouden in het BeeSpot project. Door middel van een webapplicatie willen we kunnen weergeven hoeveel nectar en pollen aanwezig en benodigd zijn op een bepaalde locatie, rekening houdend met de plaatsing van andere bijenkasten en andere omgevingsfactoren.

Op basis van open- en satellietdata wordt bepaald hoeveel en wat voor soort vegetatie aanwezig is en wordt een inschatting gemaakt van de hoeveelheid aanwezige nectar en pollen. In de tool kunnen bijenhouders de, bij hun bekende, locaties van de bijenkasten invoeren. De tool berekent met behulp van de nectar- en pollenwaardes en de bijenkast locaties of een gebied er goed of slecht voor staat.

Om optimaal bij te dragen aan de besluitvorming omtrent het plaatsen van bijenkasten is gekozen om eerst de focus te leggen op het maken van een tool die de groepsdiscussie ondersteunt. Verdere doorontwikkeling staat op de planning.

Factsheet: 10 veelgestelde vragen over data-integratie en uitwisseling in de keten

Bedrijven in de agri- en foodsector streven naar waardevermeerdering van hun eigen data door interne analyses en het gebruik van externe ketendata, wat uitdagingen met zich meebrengt. In deze factsheet lees je de 10 meest gestelde vragen.

VAA Solutions Framework

Het Solutions Framework is de ruggengraat van onze data-oplossingen, die cohesie brengt en processen afstemt met standaard componenten.

Werkwijze

Bij VAA Data Works staan we bekend om onze passie voor innovatie en het vormgeven van de toekomst van data-oplossingen in de agrifoodsector.

Grip op duurzaamheid

Benieuwd hoe je jouw agri-food organisatie in de toekomst duurzaam maakt? Waar begin je en welke partijen in de keten heb je hiervoor nodig?