+31 73 523 32 32

info@vaa.com

a
VAA - Data Works
a
M

+31 73 523 32 32

info@vaa.com

REFERENTIE

De Heus: onderhoudsvriendelijk prestaties monitoren met Microsoft Power BI

INTRO

Met Power-BI, geïmplementeerd door VAA, heeft De Heus altijd en overal toegang tot gewenste en benodigde inzichten.

Renee

Inhoudsopgave

De Heus

De Heus

Met Microsoft Power-BI, geïmplementeerd door VAA, heeft De Heus altijd en overal toegang tot gewenste en benodigde inzichten.

De Heus is een internationaal opererende onderneming met als kernactiviteit de productie en het vermarkten van hoogwaardige diervoeders. Sinds de oprichting in 1911 is de onderneming van een klein regionaal bedrijf doorgegroeid naar één van de grootste spelers in de Nederlandse mengvoederindustrie. Buiten Nederland heeft De Heus activiteiten in meer dan 70 landen.

De Heus maakt gebruik van rapportage-tooling om de logistieke prestaties van haar wagenpark te kunnen monitoren. De huidige rapportage-tool bleek lastig onderhoudbaar en gaf niet de gewenste inzichten.

Samen met VAA is De Heus op zoek gegaan naar een alternatief en is uitgekomen bij Power-BI. Dit is een interactieve tool voor het visualiseren van data met als doel business intelligence beschikbaar te stellen voor de eindgebruiker. De Heus is enthousiast over de mogelijkheden en heeft VAA gevraagd om de wensen met betrekking tot rapportages te realiseren middels Power-BI. De keuze is gevallen op Power-BI corporate standaard, waarbij diverse gegevensbronnen laagdrempelig ingelezen kunnen worden en waarmee eenvoudig rapportages gegenereerd kunnen worden.

Het ontwerp- en implementatieproces is volgens de Agile methodiek aangepakt, waarbij ontwikkelaars en analisten van VAA in interactieve sessies samen met specialisten en materiedeskundigen van De Heus hebben toegewerkt naar het gewenste resultaat. De Heus heeft aangegeven over welke Key Performance Indicators (KPI’s) zij rapportages willen hebben. Op basis van die informatie zijn de eerste schermen ontworpen, zijn de benodigde gegevens verzameld en gestructureerd én zijn de definities van de kengetallen aangescherpt.

Het resultaat van dit proces is een dashboard waarin de belangrijkste logistieke KPI’s worden weergegeven en de prestaties vanaf januari 2019 ook daadwerkelijk zichtbaar gemaakt kunnen worden. De afdeling Transport en Logistiek van De Heus gebruikt de tool voor interne sturing en levert rapportages op, met betrekking tot logistieke prestaties, aan het management.

Factsheet: 10 veelgestelde vragen over data-integratie en uitwisseling in de keten

Bedrijven in de agri- en foodsector streven naar waardevermeerdering van hun eigen data door interne analyses en het gebruik van externe ketendata, wat uitdagingen met zich meebrengt. In deze factsheet lees je de 10 meest gestelde vragen.

VAA Solutions Framework

Het Solutions Framework is de ruggengraat van onze data-oplossingen, die cohesie brengt en processen afstemt met standaard componenten.

Werkwijze

Bij VAA Data Works staan we bekend om onze passie voor innovatie en het vormgeven van de toekomst van data-oplossingen in de agrifoodsector.

Grip op duurzaamheid

Benieuwd hoe je jouw agri-food organisatie in de toekomst duurzaam maakt? Waar begin je en welke partijen in de keten heb je hiervoor nodig?