+31 73 523 32 32

info@vaa.com

a
VAA - Data Works
a
M

+31 73 523 32 32

info@vaa.com

REFERENTIE

Flynth: data analyses realtime beschikbaar op Dashboard Glastuinbouw

INTRO

Samen bereiken we meer dan alleen’, vanuit die gedachte zetten VAA DATAWORKS en Flynth een volgende stap in hun samenwerking met de ontwikkeling van het Dashboard Glastuinbouw. VAA heeft voor Flynth al eerder de benchmarkapplicatie GRIP ontwikkeld, waarmee melkveehouders worden voorzien van bedrijfseconomische kengetallen en stuurinformatie.

Tomaten plant glastuinbouw flynth

vaa en flynth slaan handen ineen

Voor de glastuinbouw wordt door VAA en Flynth nu ook een dashboard ontwikkeld, waarin financiële en operationele data kunnen worden gecombineerd tot belangrijke kentallen en ratio’s die de ondernemer helpen grip te houden op de bedrijfsprocessen.

Het interactieve dashboard stelt ondernemer en adviseur nog beter in staat om nauw samen te werken en fijnmazige analyses te doen van bijvoorbeeld kostprijs, omzetontwikkeling en financieringsratio’s. Flynth geeft aan dat dergelijke analyses bij voorkeur doorlopend beschikbaar moeten zijn en niet slechts één keer per jaar of kwartaal bij de bespreking van een rapport aan de orde moeten komen. Flynth wil doorlopend aangehaakt zijn bij de bedrijfsvoering van de klant en ziet dat als belangrijke voorwaarde voor een optimale invulling van haar adviesrol. Het Dashboard Glastuinbouw gaat daar enorm bij helpen.

Dit is maar het begin, samen zien VAA en Flynth een toekomst waarin het ook mogelijk wordt om voorspellende modellen in te zetten en verschillende scenario’s te analyseren zodat de ondernemer veel beter onderbouwd en data gedreven de strategie van het bedrijf kan realiseren.

Het project gaat starten in maart zodat de eerste ondernemers mogelijk al voor de zomer gebruik kunnen gaan maken van het Dashboard Glastuinbouw.

Factsheet: 10 veelgestelde vragen over data-integratie en uitwisseling in de keten

Bedrijven in de agri- en foodsector streven naar waardevermeerdering van hun eigen data door interne analyses en het gebruik van externe ketendata, wat uitdagingen met zich meebrengt. In deze factsheet lees je de 10 meest gestelde vragen.

VAA Solutions Framework

Het Solutions Framework is de ruggengraat van onze data-oplossingen, die cohesie brengt en processen afstemt met standaard componenten.

Werkwijze

Bij VAA Data Works staan we bekend om onze passie voor innovatie en het vormgeven van de toekomst van data-oplossingen in de agrifoodsector.

Grip op duurzaamheid

Benieuwd hoe je jouw agri-food organisatie in de toekomst duurzaam maakt? Waar begin je en welke partijen in de keten heb je hiervoor nodig?