+31 73 523 32 32

info@vaa.com

a
VAA - Data Works
a
M

+31 73 523 32 32

info@vaa.com

REFERENTIE

GQdata werkt aan digitale milieuregistratie voor Royal Flora Holland

GQdata werkt aan digitale milieuregistratie voor Royal Flora Holland

GreenlinQdata heeft samen met GlobalGAP gewerkt aan een complete oplossing voor Nederland en een aantal andere Europese landen

Renee

GreenlinQdata

Bloemenkwekers hebben de wettelijke verplichting om bij te houden welke gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen zij gebruiken. Daarnaast moeten ook het energie en waterverbruik bij instanties bekend zijn.

Kwekers die leveren aan Royal FloraHolland moeten vanaf 31 december 2020 deze gegevens ‘uniform en digitaal’ aanleveren. Dit onder andere in het kader van het voldoen aan verplichtingen zoals die vastgelegd zijn in de standaard Floriculture Sustainability Initiative.

GreenlinQdata heeft samen met GlobalGAP gewerkt aan een complete oplossing voor Nederland en een aantal andere Europese landen. Vervolgens heeft GreenlinQdata opdracht gegeven aan VAA, samen met VAARD, om een registratiepakket en uitwisselplatform te ontwikkelen dat voldoet aan de eisen van Royal FloraHolland en FSI2020.

GLOBALGAP VOLDOET

Een jaar later, dus per 31 december 2021, volgt de verplichte certificering (t.o.v. de verplichte registratie eind dit jaar). Tegen die tijd hoopt GlobalGAP ook een oplossing voor de gevraagde milieucertificering te hebben. Het huidige GlobalGAP certificaat is gericht op het aantonen van een ‘verantwoorde’ productie (Good Agricultural Practices). Het is daardoor nu nog géén milieucertificaat. Maar dat gaat dus veranderen doordat de milieu-eisen worden aangescherpt.

Daarnaast komt Global met een apart milieuprogramma. Wanneer dat zo ver is, biedt GlobalGAP samen met GreenlinQdata een complete oplossing voor digitale milieuregistratie en milieucertificering. Ook voor kwekers in Duitsland, België, Italië en Spanje is onze verwachting, dat GreenlinQdata en GlobalGAP binnenkort een oplossing bekend maken. De tool wordt vertaald en gekoppeld aan de land-specifieke databases van gewasbeschermingsmiddelen.

In de komende periode gaat VAARD samen met GreenlinQdata de nieuwe functionaliteit vormgeven op het OutSystems platform.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp of over GreenlinQdata? Neem dan contact op met VAA.

Factsheet: 10 veelgestelde vragen over data-integratie en uitwisseling in de keten

Bedrijven in de agri- en foodsector streven naar waardevermeerdering van hun eigen data door interne analyses en het gebruik van externe ketendata, wat uitdagingen met zich meebrengt. In deze factsheet lees je de 10 meest gestelde vragen.

VAA Solutions Framework

Het Solutions Framework is de ruggengraat van onze data-oplossingen, die cohesie brengt en processen afstemt met standaard componenten.

Werkwijze

Bij VAA Data Works staan we bekend om onze passie voor innovatie en het vormgeven van de toekomst van data-oplossingen in de agrifoodsector.

Grip op duurzaamheid

Benieuwd hoe je jouw agri-food organisatie in de toekomst duurzaam maakt? Waar begin je en welke partijen in de keten heb je hiervoor nodig?