+31 73 523 32 32

info@vaa.com

a
VAA - Data Works
a
M

+31 73 523 32 32

info@vaa.com

REFERENTIE

Kuijpers Kip: data omzetten naar een verdienmodel met blockchain

Inhoudsopgave

Kuijpers Kip

kuijpers kip

Kuijpers Kip is een vleeskuikenbedrijf dat graag betaalbaar en duurzaam kip wil produceren voor iedereen. Zij werken volgens het korte-keten principe. Dat wil zeggen met de slachterij als middelpunt van de keten en met zo min mogelijk vrachtwagentransport. Op locatie zelf worden de eieren uitgebroed, de kuikens gemest en vervolgens geslacht, waarna het vlees er op het terrein zelf op een schaaltje uitkomt.

Naast de verkoop van de vleeskuikens vormt ook de verkoop van de diverse data uit het bedrijfsproces voor Kuijpers Kip uit Grubbenvorst een verdienmodel. Bedrijven zoals Vitelia, Philips Lighting, Inno+ en Vencomatic hebben bij Kuijpers een abonnement afgesloten voor de levering van data.

Om meer inzicht te creëren én om Kuijpers Kip de mogelijkheid te geven meer met data te kunnen doen, heeft VAA een blockchain oplossing geïmplementeerd. Op deze manier wordt de keten inzichtelijk en kunnen datasets aan betrokken partijen geleverd worden, die met behulp van deze data de juiste dienstverlening kunnen verzorgen.

Uiteraard stopt het hier niet mee. Een mogelijk vervolg is het creëren van rapportages voor grote dataklanten van Kuijpers Kip en integratie met diverse managementsystemen.

 

Factsheet: 10 veelgestelde vragen over data-integratie en uitwisseling in de keten

Bedrijven in de agri- en foodsector streven naar waardevermeerdering van hun eigen data door interne analyses en het gebruik van externe ketendata, wat uitdagingen met zich meebrengt. In deze factsheet lees je de 10 meest gestelde vragen.

VAA Solutions Framework

Het Solutions Framework is de ruggengraat van onze data-oplossingen, die cohesie brengt en processen afstemt met standaard componenten.

Werkwijze

Bij VAA Data Works staan we bekend om onze passie voor innovatie en het vormgeven van de toekomst van data-oplossingen in de agrifoodsector.

Grip op duurzaamheid

Benieuwd hoe je jouw agri-food organisatie in de toekomst duurzaam maakt? Waar begin je en welke partijen in de keten heb je hiervoor nodig?