+31 73 523 32 32

info@vaa.com

a
VAA - Data Works
a
M

+31 73 523 32 32

info@vaa.com

FRAMEWORK – VAA DATA SERVICES

Het antwoord op verschillende datasystemen en -standaarden

VAA is dé partner voor de toekomst

ZORG ERVOOR DAT DATA VOOR JE WERKT EN VERKRIJG WAARDEVOLLE INZICHTEN

VAA DATA SERVICES

Data is dé grondstof die de sleutel vormt tot innovatie, efficiëntie en concurrentievoordeel. Echter veel agrifoodorganisaties staan voor een grote uitdaging: het omzetten van een overvloed aan ruwe data in waardevolle inzichten die goede beslissingen kunnen sturen en de sector kunnen transformeren.

De agrifoodsector wordt gekenmerkt door een complex ecosysteem van systemen, variërend van overheidsplatformen tot legacy systemen die al decennia lang operationeel zijn. Deze systemen zijn vaak onsamenhangend en niet interoperabel, waardoor het verzamelen, integreren en analyseren van gegevens een uiterst uitdagende taak wordt. Bovendien worden agrifoodorganisaties geconfronteerd met een overvloed aan verschillende dataformaten, van gestructureerde gegevens tot ongestructureerde informatie, die allemaal moeten worden verwerkt en geanalyseerd.

Het is binnen deze complexe context dat VAA Data Works haar rol als pionier en facilitator van data-oplossingen in de agrifood sector omarmt. Met diepgaande expertise en een bewezen track record in data management en analytics is VAA toegewijd aan het helpen van agrifoodorganisaties bij het ontsluiten van het volledige potentieel van hun data.

De sleutel om bijvoorbeeld duurzaamheidsvraagstukken het hoofd te kunnen bieden is door data tussen de verschillende schakels in de waardeketen te delen. Maar wel op een veilige en verantwoorde manier, op basis van standaarden, onderling vertrouwen en een win-win situatie.

Renee

René
info@vaa.com
+31(0) 73 523 32 32

Verzamel data van verschillende bronnen

DATA ONTSLUITEN

VAA Data Services kan data ontsluiten van verschillende bronnen van binnen en buiten de eigen organisatie, waaronder overheids- en legacy systemen. VAA begrijpt als geen ander dat de agrifoodsector te maken heeft met een diversiteit aan systemen die vaak niet goed op elkaar aansluiten. VAA heeft de expertise om deze uitdagingen aan te pakken en waardevolle gegevens te extraheren, ongeacht de bron. Dit gaat voornamelijk door moderne en goed beveiligde connectoren en deze worden continu onderhouden. Als de bron of standaard wordt aangepast, wordt de connector tijdig door VAA aangepast zodat je volledig wordt ontzorgt en de data blijft stromen.

Datakoppelingen brengen de nodige complexiteit mee ten aanzien van data- structuur en formaat, datakwaliteit, complexiteit van bedrijfsprocessen, beveiliging, schaalbaarheid, technische uitdagingen zoals protocollen en onderhoud en monitoring. Zaken waar VAA wel raad mee weet.

Zorg dat data aansluit

DATA TRANSFORMEREN

Een van de grootste uitdagingen bij het werken met data is het omzetten van ruwe gegevens in gestructureerde bruikbare data. Dit is een essentiële stap in het data-analyseproces, omdat gegevens vaak in verschillende formaten en bronnen worden opgeslagen en moeten worden verwerkt om ze te kunnen analyseren. In het proces van data transformatie is de kwaliteit van data essentieel: is de data nauwkeurig, volledig, actueel, consistent en juist? VAA maakt gebruik van geavanceerde technologieën en methodologieën om ruwe data te structureren, te verrijken en te transformeren tot data die direct bruikbaar is voor analyse en besluitvorming.

Veilig verzameld in de cloud

DATA WEGZETTEN

Het effectief beheren van data is essentieel voor het succes van elke organisatie. VAA biedt een veilige en betrouwbare oplossing voor het opslaan van data in de Azure cloud, onze eigen private cloud of in je bestaande datawarehouse. Als datawarehouse-expert kan VAA helpen bij het opzetten van jouw data warehouse. Gezamenlijk worden de doelen opgesteld waarvoor het datawarehouse bedoeld is, het juiste platform gekozen en de juiste architectuur neergezet. Zo helpt VAA om het project tot een succes te maken.

Omdat het datawarehouse een belangrijke plek inneemt in de bedrijfsvoering en een waardevolle schat aan informatie bevat, helpt VAA bij het onderhouden en optimaliseren zodat het continu up to date is en blijft.

Creëer nieuwe inzichten

DATA VERBINDEN

De drijvende kracht achter innovatie in de agrifoodsector is het kunnen verbinden van databronnen. Door geavanceerde technologieën zoals IoT en het gebruik van sensoren is er steeds meer data beschikbaar. Door deze data te transformeren en weg te zetten kan je deze daarna met elkaar verbinden om tot waardevolle inzichten te komen. VAA blijft zich inzetten om innovatieve oplossingen te bedenken die de sector vooruit helpen. VAA kan o.a. de volgende berichtformaten en systemen met elkaar verbinden:

 

 • EDI-berichtformaten
 • eDairy
 • Elab-LOR
 • ICAR        
 • VDM
 • BRP
 • GO (voorheen meitelling)
 • Dierproductie- en fosfaatrechten
 • AccountView
 • Twinfield
 • Microsoft Dynamics
 • Uniform-Agri       
 • Ruma
 • Agrovision
 • CRV
 • Dacom

Referenties

Lees hoe wij organisaties hebben geholpen om databronnen binnen de voedselketen te ontsluiten en om te zetten in relevante inzichten en kengetallen.

Werkwijze

Bij VAA Data Works staan we bekend om onze passie voor innovatie en het vormgeven van de toekomst van data-oplossingen in de agrifoodsector.

Over VAA

Met meer dan 35 jaar domeinkennis is VAA Data Works dé toonaangevende IT-dienstverlener in de agri- en foodsector. Benieuwd geworden? Lees hier over VAA.

Artikelen

Ontdek hier een uitgebreide verzameling artikelen van VAA. Van actuele nieuwsberichten tot diepgaande analyses, laat je inspireren en informeren.

DEZE BEDRIJVEN GINGEN JE VOOR

VAA heeft projecten uitgevoerd voor een groot aantal organisaties in de agri-food sector. Van erfbetreders tot verwerkers en van brancheorganisaties tot adviesbureaus. Benieuwd naar onze datagedreven oplossingen? Neem gerust contact op!