+31 73 523 32 32

info@vaa.com

a
VAA - Data Works
a
M

+31 73 523 32 32

info@vaa.com

VAA VOOR BRANCHE ORGANISATIES

Waar samenwerking en innovatie samenkomt

VAA gelooft in de kracht van samenwerking

ZET UITDAGINGEN VAN DE SECTOR OM IN KANSEN VOOR GROEI EN VOORUITGANG

VAA VOOR BRANCHEORGANISATIES

Brancheorganisaties spelen een essentiële rol bij de ontwikkeling van de Nederlandse agrifood en dragen bij aan het oplossen van hun uitdagingen. Uitdagingen op het gebied van duurzaamheid, gezondheid en technologische innovatie. VAA Data Works begrijpt de complexiteit en is vastbesloten om brancheorganisaties te voorzien van de benodigde middelen en expertise voor het aangaan van deze uitdagingen.

Of het nu gaat om het verminderen van de ecologische voetafdruk, bio-based grondstoffen of eiwittransitie, VAA staat klaar om brancheorganisaties te ondersteunen bij het omzetten van deze sectorbrede uitdagingen in kansen.Digitalisering heeft al aanzienlijke veranderingen teweeggebracht. Zo hebben GPS, sensoren, autonome voertuigen, robotisering en blockchain de vooruitgang in precisielandbouw, kwaliteitscontrole en productcertificering gestimuleerd. Data is hierbij onmisbaar geworden. Datagedreven oplossingen hebben een grote impact op de samenleving en spelen een cruciale rol in de verdere verduurzaming en economische ontwikkelingen van de sector. VAA ondersteunt brancheorganisaties in de agrifood sector met datagedreven oplossingen en de benodigde middelen en expertise te bieden.

Renee

Annemarie
info@vaa.com
+31(0) 73 523 32 32

Zet ruwe data om naar waardevolle inzichten

Duurzaamheid

De Nederlandse agrifood sector loopt, op het gebied van duurzaamheid, ver vooruit op andere landen. En toch is verder verduurzamen belangrijker dan ooit. Het verzamelen en analyseren van data over water, energie, grondstoffen, bodem, biodiversiteit, emissies en CO2-uitstoot stelt je in staat om duurzaamheidsprestaties te monitoren en te rapporteren, waardoor duurzaamheidsinitiatieven meetbaar worden en beloningssystemen kunnen worden ondersteund.

VAA Data Works is ervan overtuigd dat het omzetten van ruwe data naar waardevolle inzichten een krachtig middel is om duurzaamheid te bevorderen. Of het nu gaat om het monitoren van duurzaamheid, het berekenen van KPI’s of het visualiseren van inzichten. VAA beschikt over de expertise en de middelen om je te ondersteunen bij het aangaan van deze uitdagingen.

Geen verplichting, maar een kans

COMPLIANCE

Het omgaan met voortdurend veranderende wet- en regelgeving vormt een continue uitdaging voor brancheorganisaties in de agrifood sector. VAA Data Works begrijpt de complexiteit van deze taak en streeft ernaar om je hierbij te ondersteunen. Door gegevens te delen binnen de keten en ze rechtstreeks van de bron te verzamelen, kan bijvoorbeeld worden voldaan aan de behoefte aan data om de LCA-footprint van een product te berekenen. Naast het verkrijgen van dit inzicht, kunnen deze gegevens ook worden gebruikt voor benchmarking en als basis dienen om de footprint te optimaliseren.

VAA biedt niet alleen ondersteuning bij het voldoen aan regelgeving, maar ziet compliance ook als een kans voor groei en verbetering. Datagedreven besluitvorming kan bijdragen aan een efficiënter gebruik van middelen en voldoen aan regelgeving in de agrifood sector. Door data te analyseren en te vertalen naar waardevolle inzichten, stelt VAA brancheorganisaties in staat om weloverwogen beslissingen te nemen die niet alleen aan de wettelijke vereisten voldoen, maar ook bijdragen aan een duurzamere en veerkrachtigere toekomst voor de agrifood sector.

Ketentransparantie mogelijk maken

KLANTWAARDE

Om effectief te kunnen reageren op de steeds veranderende behoeften en uitdagingen binnen de agrifood sector, is het van vitaal belang voor brancheorganisaties om een diepgaand begrip te hebben van de dynamiek en eisen van hun leden en belangrijke stakeholders. VAA Data Works begrijpt dat het leveren van toegevoegde waarde van groot belang is voor het versterken van de positie en relevantie van brancheorganisaties binnen de agrifood sector.

Transparantie en samenwerking zijn van essentieel belang voor brancheorganisaties in de agrifood sector. Daarom biedt VAA geavanceerde oplossingen en expertise om brancheorganisaties te ondersteunen bij het implementeren van transparante en collaboratieve initiatieven binnen de sector. Of het nu gaat om het faciliteren van kennisdeling en innovatie in de keten of het ontsluiten en beschikbaar stellen van data via verschillende bronnen in een dashboard voor monitoring doeleinden, VAA staat klaar om je te ondersteunen.

Referenties

Lees hoe wij organisaties hebben geholpen om databronnen binnen de voedselketen te ontsluiten en om te zetten in relevante inzichten en kengetallen.

10 veelgestelde vragen over data-integratie en - uitwisseling in de keten

Het verkrijgen van data uit de agri-food keten en het omgaan met complexe vragen over het gebruik, de betrouwbaarheid en de ontsluiting ervan is vaak uitdagend voor organisaties. Deze factsheet beantwoordt daarom de tien meest gestelde vragen over data-integratie in de keten.

De vijf voorwaarden om datagedreven te produceren in de agri & food sector

Bedrijven zijn voortdurend op zoek naar inzichten waarmee ze de voedselproductie voorspelbaar, betrouwbaar en duurzaam kunnen maken. Daarvoor moeten ze de beschikking hebben over data uit de gehele supply chain. Dit whitepaper legt uit wat daarbij komt kijken.

VAA Solutions framework

Het Solutions Framework is de ruggengraat van onze data-oplossingen, die cohesie brengt en processen afstemt met standaard componenten.

Werkwijze

Bij VAA Data Works staan we bekend om onze passie voor innovatie en het vormgeven van de toekomst van data-oplossingen in de agrifoodsector.

Grip op duurzaamheid

Benieuwd hoe je jouw agri-food organisatie in de toekomst duurzaam maakt? Waar begin je en welke partijen in de keten heb je hiervoor nodig?

Deze bedrijven gingen je voor

VAA heeft projecten uitgevoerd voor een groot aantal organisaties in de agri-food sector. Van erfbetreders tot verwerkers en van brancheorganisaties tot adviesbureaus. Benieuwd naar onze datagedreven oplossingen? Neem gerust contact op!