+31 73 523 32 32

info@vaa.com

a
VAA - Data Works
a
M

+31 73 523 32 32

info@vaa.com

VAA VOOR RETAIL

Het antwoord op de veranderende verwachtingen in agrifood

VAA is dé partner voor de toekomst

COMPLIANT EN TRANSPARANTER WORDEN MET MEER INZICHT

VAA VOOR RETAILERS

Als ervaren speler in de agrifood begrijpt VAA Data Works de complexiteit en uitdagingen waar je als retailer dagelijks mee te maken krijgt. Of het gaat om het verzekeren van eerlijke en ethische handelspraktijken in de toeleveringsketen of het voldoen aan de steeds strengere regelgeving en normen op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid, VAA helpt om deze uitdagingen op te lossen. Om deze uitdagingen aan te pakken, moet je als retailer proactief samenwerken met de keten van toeleveranciers, producenten en andere stakeholders om duurzame oplossingen te ontwikkelen.

Met meer dan 35 jaar ervaring heeft VAA meer dan voldoende sectorkennis en opgebouwde expertise om retailers echt te ondersteunen bij het oplossen van deze uitdagingen. VAA helpt onder andere bij het ontsluiten en visualiseren van essentiële data in de keten zodat er meer transparantie ontstaat. Deze transparantie is essentieel voor retailers om te laten zien welke duurzaamheidsinspanningen zij doen en hoe zij kunnen laten zien dat zij actief streven naar continue verbetering. Zodat zij uiteindelijk een positieve impact hebben op het milieu en de samenleving. Of je nu een kleine lokale retailer bent of een grote speler in de markt, VAA zet zich in om je te voorzien van een op maat gemaakte oplossing.

Dus als je op zoek bent naar een partner die niet alleen begrijpt wat je nodig hebt, maar ook de kennis en kunde heeft om het waar te maken, dan ben je bij VAA aan het juiste adres.

Renee

Ricardo
info@vaa.com
+31(0) 73 523 32 32

Op weg naar een groenere toekomst

Duurzaamheid

Consumenten hechten steeds meer waarde aan de herkomst en productiemethoden van voedsel. Als laatste schakel in de keten heb je als retailer niet altijd in de hand hoe leveranciers en producenten omgaan met duurzaamheid. Inzicht in de duurzaamheid van de keten is dan ook een belangrijk onderdeel geworden voor jouw succes. VAA’s expertise in data-analyse stelt je in staat om je duurzaamheidsprestaties te meten, verbeteren en communiceren, waardoor je een concurrentievoordeel behaalt en voldoet aan de groeiende vraag naar duurzame producten.

VAA biedt geavanceerde data-oplossingen die specifiek zijn ontworpen om je te helpen bij het meten en verbeteren van je duurzaamheidsprestaties. Een voorbeeld is het in kaart brengen van de CO2-footprint van de producten op scope 3 (binnen de gehele keten) of het verminderen van de milieu-impact van de gehele toeleveringsketen, inclusief productie, transport en verpakkingen. Belangrijke zaken die een retailer op orde moet (gaan) hebben. VAA staat klaar om je te ondersteunen bij elke stap op weg naar een groenere toekomst.

Navigeren door regelgevingsuitdagingen

COMPLIANCE

Het naleven van wettelijke voorschriften en regelgeving vormt een constante uitdaging. Het vraagt van een retailer dat je proactief compliance-risico’s minimaliseert. Maar hoe doe je dit zonder de juiste inzichten? VAA Data Works begrijpt de complexiteit van compliance en biedt op maat gemaakte oplossingen om je te helpen aan de eisen te voldoen. Onze geavanceerde tools en expertise op het gebied van data-analyse stellen je in staat om compliant te blijven en operationele risico’s te minimaliseren, terwijl je je kunt concentreren op je kernactiviteiten.

VAA biedt deskundig advies en data solutions om je te helpen bij het creëren van de transparantie die nodig is om te voldoen aan de kwaliteits- en veiligheidsnormen. Van het implementeren van blockchaintechnologie, van effectieve monitoring en rapporteren over de CSRD tot het inzichtelijk maken van de benodigde cijfers. VAA heeft de expertise en tools die je nodig hebt om compliant te blijven en succesvol te opereren in een snel veranderende omgeving.

Transparantie in productherkomst

KLANTWAARDE

Om als retailer te kunnen voldoen aan de verwachtingen van consumenten vereist een diepgaand inzicht in de herkomst van producten en de keten. VAA begrijpt dat transparantie essentieel is voor het opbouwen van vertrouwen. Dit doe je door volledige traceerbaarheid en inzicht te bieden, van boerderij tot schap, waardoor je kunt laten zien waar jouw producten vandaan komen en hoe ze zijn geproduceerd.

VAA biedt data-oplossingen en expertise om je te helpen bij het implementeren van transparante traceerbaarheidsprocessen. De kracht van VAA zit in de meer dan 35 jaar ervaring in de sector en technische know-how van data-ontsluiting. Van het vastleggen van gedetailleerde productiegegevens tot het communiceren van deze informatie aan jouw klanten, VAA ondersteunt elke stap in de keten.

Referenties

Lees hoe wij organisaties hebben geholpen om databronnen binnen de voedselketen te ontsluiten en om te zetten in relevante inzichten en kengetallen.

10 veelgestelde vragen over data-integratie en - uitwisseling in de keten

Het verkrijgen van data uit de agri-food keten en het omgaan met complexe vragen over het gebruik, de betrouwbaarheid en de ontsluiting ervan is vaak uitdagend voor organisaties. Deze factsheet beantwoordt daarom de tien meest gestelde vragen over data-integratie in de keten.

De boeren dataruimte - Op weg naar de digitale boerderij

Partijen in de voedselketen moeten keuzes maken voor een duurzame en rendabele toekomst, waarbij slim datagebruik essentieel is om efficiënt en aan regelgeving te voldoen. In de whitepaper vertellen we je er alles over!

VAA Solutions Framework

Het Solutions Framework is de ruggengraat van onze data-oplossingen, die cohesie brengt en processen afstemt met standaard componenten.

Werkwijze

Bij VAA Data Works staan we bekend om onze passie voor innovatie en het vormgeven van de toekomst van data-oplossingen in de agrifoodsector.

Grip op duurzaamheid

Benieuwd hoe je jouw agri-food organisatie in de toekomst duurzaam maakt? Waar begin je en welke partijen in de keten heb je hiervoor nodig?

DEZE BEDRIJVEN GINGEN JE VOOR

VAA heeft projecten uitgevoerd voor een groot aantal organisaties in de agri-food sector. Van erfbetreders tot verwerkers en van brancheorganisaties tot adviesbureaus. Benieuwd naar onze datagedreven oplossingen? Neem gerust contact op!