+31 73 523 32 32

info@vaa.com

a
VAA - Data Works
a
M

+31 73 523 32 32

info@vaa.com

VAA VOOR VERWERKERS

Het antwoord op de snel veranderende agrifood sector

Datagedreven inzichten en kengetallen

SLIMMER, EFFICIËNTER EN DUURZAMER WERKEN

VAA voor afnemers en verwerkers

Als afnemer en/of verwerker van agrarische producten heb je met grote uitdagingen te maken: het waarborgen van voedselveiligheid, het handhaven van de kwaliteitsnormen in het verwerkingsproces en een complexe supply chain. Daarnaast wordt het thema duurzaamheid ook steeds belangrijker. De keten streeft naar duurzame productiemethoden en wil operationele kosten verlagen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Om dit te bereiken zijn data gedreven inzichten nodig. Met data gedreven inzichten kun je namelijk bedrijfsprocessen en risicobeheersing onderbouwd optimaliseren en ben je beter in staat om te voldoen aan de groeiende eisen van de markt, terwijl je tegelijkertijd ook je concurrentiepositie kunt versterken.

VAA is dé specialist in data gedreven oplossingen voor organisaties in de agri-food sector. De consultants van VAA helpen je om alle mogelijke databronnen binnen de voedselketen te ontsluiten en deze om te zetten in relevante inzichten en kengetallen via rapportages, dashboards, data science toepassingen en apps. Zodat je slimmer, efficiënter en duurzamer te werk kunt gaan, terwijl je wel blijft voldoen aan de steeds strengere wet- en regelgeving.

Renee

René
info@vaa.com
+31(0) 73 523 32 32

Eindeloze mogelijkheden

Datagedreven werken

De inzichten die je uit data kunt halen bieden eindeloze mogelijkheden: 

  • Door gegevens te verzamelen en te analyseren over de herkomst, behandeling en traceerbaarheid van producten, kun je risico’s identificeren en proactief maatregelen nemen om de voedselveiligheid te waarborgen.
  • Door data te gebruiken om de efficiëntie van de supply chain te analyseren, kun je knelpunten identificeren, voorraadniveaus beheren en logistieke processen optimaliseren om de doorlooptijden te verkorten en de kosten te verlagen.
  • Door verschillende aspecten van het verwerkingsproces te monitoren, zoals temperatuur, vochtigheid en productkwaliteit, kun je trends identificeren, afwijkingen opsporen en corrigerende maatregelen nemen om de productkwaliteit te waarborgen.

Voor blijvend succes, zul je dan ook data in het hart van je organisatie moeten opnemen. Bijvoorbeeld door digital twins te creëren van je belangrijkste assets. Daarmee ontstaat real time inzicht , maak je procesoptimalisatie mogelijk en kun je allerlei scenario’s doorrekenen.

Meetbare initiatieven

Duurzaam produceren

Het ontsluiten en analyseren van data speelt ook een grote rol bij de verduurzaming van je productieproces. Zo helpt het je ecologische footprint te verminderen, afval te minimaliseren en productiemethoden milieuvriendelijker te maken. Door je gegevens te analyseren over het gebruik van hulpbronnen zoals water, energie en grondstoffen, kun je inefficiënties identificeren en optimaliseren om verspilling te verminderen en kosten te besparen. Het verzamelen en analyseren van gegevens omtrent  milieu-impact, emissies en CO2-uitstoot stelt je in staat om de duurzaamheidsprestaties te monitoren en te rapporteren, waardoor je duurzaamheidsinitiatieven echt meetbaar worden. Met data over de herkomst, productieprocessen en distributiekanalen van je grondstoffen kun je bovendien de traceerbaarheid van producten verbeteren, wat jouw klanten het vertrouwen geeft in de duurzaamheid van je producten.

Minstens zo belangrijk: door gegevens te verzamelen en te analyseren over diverse duurzaamheidsaspecten, zoals milieuprestaties, sociale verantwoordelijkheid en governance, kun je gedetailleerde rapporten opstellen die voldoen aan de vereisten van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). En die helpen om tijdig in te grijpen om eventuele non-conformiteit aan te pakken.

Kennis van de sector én van IT

de specialist

VAA helpt afnemers en verwerkers van agrarische producten bij het ontsluiten van alle mogelijke databronnen binnen de voedselketen en dit om te zetten in relevante inzichten en kengetallen via rapportages, dashboards, data science toepassingen en apps. De consultants van VAA ontwikkelen en beheren cloudoplossingen om data te ontsluiten, integreren, verrijken, analyseren en visualiseren. Met het VAA Solutions Framework en diverse kant en klare bouwstenen komen zij heel snel tot resultaat. VAA leidt daarnaast de mensen in jouw organisatie op om aan de slag te gaan met data, biedt onderhoud en ondersteuning aan alles wat geleverd wordt en levert alle benodigde licenties. Kortom: VAA ontzorgt jouw organisatie volledig bij het omzetten van ruwe data in waardevolle inzichten.

VAA is gespecialiseerd in technologische oplossingen voor partijen in de voedselketen. VAA consultants combineren kennis van de sector met diepgaande IT-kennis. Bovendien werkt VAA samen met diverse belangrijke partijen uit de keten bij de realisatie van datagedreven toepassingen.

Referenties

Lees hoe wij organisaties hebben geholpen om databronnen binnen de voedselketen te ontsluiten en om te zetten in relevante inzichten en kengetallen.

10 veelgestelde vragen over data-integratie en - uitwisseling in de keten

Het verkrijgen van data uit de agri-food keten en het omgaan met complexe vragen over het gebruik, de betrouwbaarheid en de ontsluiting ervan is vaak uitdagend voor organisaties. Deze factsheet beantwoordt daarom de tien meest gestelde vragen over data-integratie in de keten.

De boeren dataruimte - Op weg naar de digitale boerderij

Partijen in de voedselketen moeten keuzes maken voor een duurzame en rendabele toekomst, waarbij slim datagebruik essentieel is om efficiënt en aan regelgeving te voldoen. In de whitepaper vertellen we je er alles over!

VAA Solutions Framework

Het Solutions Framework is de ruggengraat van onze data-oplossingen, die cohesie brengt en processen afstemt met standaard componenten.

Werkwijze

Bij VAA Data Works staan we bekend om onze passie voor innovatie en het vormgeven van de toekomst van data-oplossingen in de agrifoodsector.

Grip op duurzaamheid

Benieuwd hoe je jouw agri-food organisatie in de toekomst duurzaam maakt? Waar begin je en welke partijen in de keten heb je hiervoor nodig?

DEZE BEDRIJVEN GINGEN JE VOOR

VAA heeft projecten uitgevoerd voor een groot aantal organisaties in de agri-food sector. Van erfbetreders tot verwerkers en van brancheorganisaties tot adviesbureaus. Benieuwd naar onze datagedreven oplossingen? Neem gerust contact op!