Afstudeeropdracht Marketingcommunicatie

Jij wilt niet zomaar een afstudeeropdracht, maar wil iets neerzetten wat er toe doet. Heb je affiniteit met de agrarische sector of ben je nieuwsgierig en je bent een aanpakker in de startblokken? Dan heten we je graag welkom bij VAA Data Works!

 

VAA Data Works is al ruim 30 jaar actief in de Agri & Food als ICT partner. We zetten data aan het werk voor onze klanten zo bouwen we samen aan een duurzame agrarische sector voor de toekomstige generaties. De naam zegt het al, bij ons draait alles om data en dan eigenlijk wat data oplevert: inzicht om morgen net iets beter te werken dan vandaag! 

 

Jouw opdracht draait om een toffe nieuwe innovatie in de markt namelijk de Digitale Grasland GebruiksKalender die VAA Data Works samen met een aantal andere prominente partijen in de markt gaat zetten. Deze tool gaat een spilfunctie vervullen in de invulling van kringlooplandbouw en het verlagen van de N-uitstoot in de melkveehouderij. De tool geeft melkveehouders meer inzicht hoe zij met hun grasland en hun melkveestapel optimaal te  kunnen voeden met zo min mogelijk verliezen naar het milieu. Jij gaat de markt ontdekken en antwoord geven op de vragen: 

 

  • Wie is de doelgroep precies voor dit product?
  • Waar is de doelgroep te vinden ?
  • Wat zijn de behoeftes van de doelgroep t.a.v. graslandbeheer, wat is een overtuigende faciliteit voor de aanschaf van de tool?
  • Hoe gaan we het product in de markt zetten?  (prijs, propositie, positionering)

 

Naast het marktonderzoek ga je samen met onze Marketing & Communicatie specialist aan de slag met de marketing en communicatiestrategie. Samen ga je dus de diepte in van de middelenmix, contentplanning en content creatie, out of the box denken is hier meer dan welkom.  

 

Dit ben jij:

  • Je studeert van de opleiding communicatie of commerciële economie,
  • Je bent een aanpakkeren werkt zelfstandig  
  • Je bent nieuwsgierig en duikt graag het volledige marketing vak in door mee te werken in de operatie, waar er ruimte voor is
  • Je mag van ons deze opdracht ook als een teamopdracht doen i.p.v. stage 
  • Kennis van de melkveehouderij is een pre. Heb je dit niet dan organiseren we een korte stageperiode op een melkveehouderijbedrijf zodat je de taal van de melkveehouder leert spreken.

 

Dus wil jij een afstudeeropdracht waar je het gras niet hoort groeien maar we samen de toekomst mail dan je motivatie en CV naar hrm@vaa.com t.a.v. Mariëlle Snijders of neem contact op voor meer informatie via 073 523 32 32.

Samen verder denken in mogelijkheden, of klaar om uw data te ontsluiten?

Neem contact op
Neem contact op
Back to top