+31 73 523 32 32

info@vaa.com

a
VAA - Data Works
a
M

+31 73 523 32 32

info@vaa.com

WERKWIJZE

 

In 5 stappen naar een data-oplossing die past op jouw situatie

Werkwijze

Bij VAA Data Works staan we bekend om onze passie voor innovatie en het vormgeven van de toekomst van data-oplossingen in de agrifoodsector. Ons team van experts beschikt over een breed scala aan ervaring en expertise, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte oplossingen te bieden die perfect aansluiten op de specifieke behoeften van onze klanten in de agrifoodsector. We geloven in een methodische aanpak die zich richt op het doorlopen van vijf cruciale stappen om tot een optimaal resultaat te komen.

Bij VAA streven we ernaar om niet alleen hoogwaardige data-oplossingen te leveren, maar ook om een langdurig partnerschap op te bouwen met onze klanten, gebaseerd op vertrouwen, samenwerking en gedeelde successen. Met onze bewezen methodologie en toegewijde team van experts zijn we in staat om te voldoen aan de meeste eisen en bij te dragen aan de groei, verduurzaming en innovatie van de agrifoodsector.

Renee

Will
info@vaa.com
+31(0) 73 523 32 32

Fase 1&2

Het idee en ontwerp

Het begint vaak met een idee. Bij ons draait het om het omzetten van die ideeën in tastbare inzichten door middel van werkende producten. Dit vormt de essentie van ons werk. In nauwe samenwerking met onze klanten beginnen onze consultants met het definiëren van welk probleem moet worden opgelost. Samen analyseren we de situatie grondig en bepalen we de best mogelijke oplossing. Deze samenwerking vormt de basis voor het creëren van een oplossing die perfect aansluit op de behoeften en verwachtingen van de klant.

Om de beste oplossing te realiseren met een optimale klantbeleving, gaan we aan de slag met het ontwerp. Afhankelijk van de specifieke behoeften van de klant, kan dit verschillende vormen aannemen. We kunnen bijvoorbeeld een interactief ontwerp maken om de gebruikerservaring te optimaliseren, een Minimum Viable Product (MVP) ontwikkelen om snel feedback te verzamelen, een architectuur ontwerpen om de technische basis te definiëren, of zelfs een design sprint faciliteren om in korte tijd tot innovatieve oplossingen te komen.

Fase 3&4

Configureren en maatwerk

Maatwerk hoeft niet duur te zijn. Bij ons hebben we de voordelen van maatwerk geïntegreerd met de efficiëntie van standaardoplossingen, maar met een focus op de ultieme klantbeleving. We hanteren een hybride aanpak waarbij we gebruikmaken van standaard bouwblokken voor zowel algemene als sectorspecifieke functionaliteiten. Dit stelt ons in staat om snel en kosteneffectief oplossingen te bieden die toch volledig voldoen aan de specifieke eisen van onze klanten.

Onze ervaren en gecertificeerde ontwikkelaars werken in vaste, goed op elkaar ingespeelde SCRUM-teams. Door te werken in deze agile teams kunnen we flexibel inspelen op veranderende eisen en prioriteiten van onze klanten. Bovendien werken onze SCRUM-teams nauw samen met onze klanten, waarbij ze regelmatig feedback ontvangen en iteraties uitvoeren om ervoor te zorgen dat de oplossing perfect aansluit op de behoeften van de klant.

Fase 5

Beheer & Onderhoud

Zodra de applicatie gereed is voor gebruik, wordt deze overgedragen aan ons gespecialiseerde beheerteam. Ons team neemt de verantwoordelijkheid voor alle aspecten van het beheer en onderhoud van de applicatie, waardoor onze klanten zich kunnen concentreren op hun kernactiviteiten, terwijl wij zorgen voor een naadloze werking van de oplossing. We streven ernaar om een proactieve rol te spelen in het onderhoud van de applicatie, waarbij we voortdurend kijken naar mogelijkheden voor verbetering en optimalisatie. Dit omvat het monitoren van de prestaties en beschikbaarheid van de applicatie, het identificeren en verhelpen van eventuele problemen, en het implementeren van updates en patches om de veiligheid en functionaliteit te waarborgen.

Maar ons werk stopt hier niet. We geloven in een nauwe samenwerking met onze klanten om ervoor te zorgen dat de applicatie blijft evolueren en verbeteren in lijn met hun behoeften en feedback. Door regelmatig te communiceren en te overleggen met onze klanten, kunnen we nieuwe functies en verbeteringen identificeren en implementeren die de applicatie nog waardevoller maakt voor de eindgebruikers.

HET SOLUTIONS FRAMEWORK 

Het Solutions Framework is de ruggengraat van onze data-oplossingen, die cohesie brengt en routine processen stroomlijnt met standaardcomponenten. Dit framework is ontworpen om de uitdagingen omtrent data van de agrifood sector aan te pakken en tegelijkertijd flexibiliteit en efficiëntie te bieden.

Het is gebouwd met jarenlange expertise in de agrifood sector en de nieuwste technologische ontwikkelingen. Het omvat een uitgebreide reeks standaard softwarecomponenten die zijn ontworpen om te voldoen aan de specifieke behoeften van onze klanten.

Door gebruik te maken van deze standaardcomponenten kunnen we op maat gemaakte data-oplossingen sneller en tegen lagere kosten leveren met minimale noodzaak voor onderhoud. Dit betekent dat onze klanten kunnen vertrouwen op stabiele en betrouwbare software, wat resulteert in een kortere time-to-market, bewezen techniek en concepten en een lager risico voor je bedrijf.

Referenties

Lees hoe wij organisaties hebben geholpen om databronnen binnen de voedselketen te ontsluiten en om te zetten in relevante inzichten en kerngetallen.