Telers besparen geld en tijd met AgroEnergy BiedOptimaal

Nederlandse tuinders zijn pioniers in het slim omgaan met energie. Met BiedOptimaal biedt AgroEnergy telers de mogelijkheid om slimmer energie te verhandelen en daarmee geld en tijd te besparen

Elke ochtend schatten telers de energiebehoefte van hun kassen in voor morgen. Aan de hand van deze inschattingen worden biedingen gedaan op de APX-markt. De prijzen op de APX-markt laten zich lastig voorspellen, net als het weer en andere parameters die van invloed zijn op goed energiemanagement door de teler. Het niet optimaal sturen van energiebeheer kost tijd, geld en energie.

Met BiedOptimaal biedt AgroEnergy telers de mogelijkheid om energiebeheer geautomatiseerd te optimaliseren. De teler krijgt een voorstel met APX-biedingen voor de komende 4 dagen gepresenteerd. Dit voorstel is het resultaat van een slim Data Science model dat rekening houdt met het energieverbruik, de  energiestrategie, de weersvoorspellingen en de prijsontwikkelingen op de markt. De teler kan zelf het geoptimaliseerde voorstel nog wijzigen of op de automatische piloot doorzetten naar posities op de APX-markt.

Bij 5 hectare en 2,5 MWe met 2 Warmte Kracht Koppelingen bespaart de teler zo al 20 minuten per dag en gemiddeld €1.500 per maand.

Dankzij de inzet van BiedOptimaal en de energiespecialisten van AgroEnery wordt optimale ondersteuning geboden aan de primaire bedrijfsvoering van telers. 

 

 

 

Weten wat voorspellingen en optimalisaties met Data Science jouw organisatie kan bieden? Wij denken graag samen met je na over de mogelijkheden!

Laat je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op!

 

Telers besparen met AgroEnergy BiedOptimaal

Will
Will
Technisch Directeur
Davy
Davy
Business Analist

Data Science

U vermoedt dat de inzet van data science uw organisatie verbetert of een (concurrentie)voordeel biedt en wil hiermee graag aan de slag. Maar hoe pakt u dat nu aan?

Meer informatie

Samen verder denken in mogelijkheden, of klaar om uw data te ontsluiten?

Neem contact op
Neem contact op
Back to top